Zonnepanelen Halle

Zonnepanelen Halle

Direct contact met een erkende zonnepanelen installateur actief in Halle

Op Zoek Naar Een Zonnepanelen Installateur te Halle?

Ontvang Binnen 48u Uw Offerte + Rendementsberekening (Tijdens Werkdagen)

Zonnepanelen Installateur Halle

Zonnepanelen Halle? Op zoek naar een zonnepanelen installateur te Halle die u info kan verschaffen over welke merken en zonnepanelen prijzen voor u mogelijk zijn? Zoek dan niet verder! Voor de beste zonnepanelen prijs voor Tier 1 zonnepanelen Halle kunt u hier rekenen op een PV-installateur met de juiste kennis inzake zonnepanelensystemen en zonne-energie. Vraag hier uw gratis offerte aan.

Gratis rendementsberekening voor zonnepanelen te Halle

Voor elke offerte aanvraag die wordt ingediend uit Halle maakt een zonnepanelen installateur na een plaatsbezoek aan uw woning te Halle een gratis analyse van wat het rendement van uw zonnepaneelinstallatie zal zijn. Hiervoor worden alle parameters ingevoerd die de oriëntatie van het dak, de hellingsgraad en weersomstandigheden bepalen. Tijdens deze analyse krijgt u de kans om het zonnepanelen rendement van meerdere merken en type Tier 1 zonnepanelen te laten berekenen.

Zo ontvangt u een duidelijk overzicht met alle gegevens omtrent de investering en het rendement van uw zonnepanelen installatie.

Aarzel dus niet om het onderstaande offerteformulier in te vullen, dan wordt uw offerte aanvraag binnen 24u behandeld tijdens werkdagen.

GEMIDDELDE PRIJSBEREKENING VOOR ZONNEPANELEN

Gezinstoestand (aantal personen)ElektriciteitsverbruikVereiste Wp dekking installatie ratio (kWh/0.85)Aantal panelen (350 Wp)Prijs gemiddelde installatie (incl. 21% BTW + omvormer)Prijs gemiddelde installatie (incl.6 % BTW + omvormer)TerugverdientijdFinanciële Opbrengst na 25 jaarRendement
zonnepanelen
11.800 kWh2.200 Wp6€ 3.218€ 2.7987 jaar€ 11.08018%
22.950 kWh3.500 Wp10€ 5.119€ 4.4527 jaar€ 17.76018%
34.000 kWh4.700 Wp14€ 7.161€ 6.227,507 jaar€ 26.96019%
44.600 kWh5.500 Wp16€ 7.710€ 6.704,507 jaar€ 30.60019%
55.300 kWh6.300 Wp18€ 8.831€ 7.6797 jaar€ 37.10020%

Het rendement van zonnepanelen is nog nooit zo hoog geweest in Halle

Vraag hier uw gratis Tier 1 zonnepanelen offerte met rendementsberekening aan

contact-icon-comment

Tegen 2030 zal u meer dan het dubbele van de huidige stroomprijs betalen. Wacht dus niet langer en investeer nu in zonnepanelen!

Bepaal zelf welke prijs u betaalt voor elektriciteit in Halle!

  Zonnepanelen kopen in Halle? Een goed idee

  Zonnepanelen zijn terug van nooit weggeweest. Hoewel de premies en subsidies voor zonnepanelen zijn afgenomen, blijft het nog steeds interessant om zonnepanelen te installeren. Dit doet u uiteraard weloverwogen. In dit artikel geven we u de belangrijkste info rond fotovoltaïsche panelen mee, zodat u een verstandige kunt maken. Zeker met de torenhoge energieprijzen die er momenteel heersen en met de focus op duurzaamheid, kan u niet snel genoeg opteren voor de installatei ervan.

  Wat zijn zonnepanelen?

  We hebben er dan wel de mond vol over, maar wat zijn dat eigenlijk? Zonnepanelen of ook wel fotovoltaïsche panelen zijn panelen die zonne-energie kunnen omzetten in elektriciteit. Om deze energie op te wekken wordt enkel zonlicht gebruikt en daarom vormen zonnepanelen een duurzame manier van energie opwekken.

  De werking van een zonnepaneel?

  Zonnepanelen werken met zonnecellen. Valt er licht op een zonnecel, dan ontstaat er elektrische spanning tussen twee lagen van de zonnecel. Deze spanning wordt opgevangen en naar een omvormer gestuurd. Hier wordt bruikbare energie geproduceerd. Vervolgens wordt deze doorgestuurd naar de meterkast. Veel complexer zit een zonnepaneel niet in elkaar.

  Hoe weet u dat u een efficiënt zonnepaneel koopt

  Gaat u zonnepanelen kopen, dan zijn er een aantal belangrijke zaken. Eén van de belangrijkste is de energie conversie efficiëntie. Dit is het percentage zonne-energie dat werkelijk kan omgezet worden in  elektrische energie en waar u dus effectief wat mee bent. De gemiddelden van zonnepanelen liggen ergens tussen de 15 en 18 procent, al halen de betere zonnepanelen al hogere percentages. In de toekomst zullen zonnepanelen steeds beter blijven worden, waardoor ze steeds efficiënter zullen blijven worden. Zeker A-merken investeren heel wat in onderzoek en ontwikkeling.

  Waar kunnen zonnepanelen geplaatst worden?

  In principe kunnen dergelijke panelen op verschillende plaatsen gemonteerd worden. De meest voorkomende plaatsen zijn de installatie op een dak of in de tuin. Dit kan zowel een schuin als een plat dak zijn. Afhankelijk van de plaatsing, kan u ook meteen laten berekenen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft.

  Wij geven u de meest voorkomende manier mee en waar u rekening mee dient te houden op het vlak van plaatsen van zonnepanelen:

  • Zonnepanelen op een schuin dak
   Afhankelijk van de hellingshoek zijn zonnepanelen perfect geschikt om op een schuin dak geplaatst te worden. Bij een schuin dak kunnen zonnepanelen zowel op het dak als in het dak geplaatste worden. De zonnepanelen in de juiste hellingshoek op het dak laten plaatsen is altijd de meest rendabele. Zo kan de wind beter aan de zonnepanelen waardoor ze beter afkoelen en een hoger rendement genereren.

  Ook in het dak monteren is een optie. Dit oogt mooier maar levert niet hetzelfde rendement op. Bovendien lopen de montagekosten ook hoger op.

  Overweegt u om zelf uw zonnepanelen te plaatsen? Weet dan dat dit redelijk riskant is. Het is niet evident om zonder ervaring en bescherming zonnepanelen op een schuin dak te plaatsen. Ook de spanning die op uw zonnepanelen komt te staan moet u in rekening brengen. Een elektrische schok is nooit uitgesloten.

  • Zonnepanelen op een plat dak
   Ook op een plat dak kan een zonnepaneel geplaatst worden. Een professionele installateur zal eerst bekijken of uw dak voldoende draagkracht heeft. Er is immers bij een plat dak altijd een metalen frame nodig om de zonnepanelen in een hoek te plaatsen. Niet enkel de ballast moet gedragen kunnen worden, de installatie moet ook barre weersomstandigheden kunnen trotseren.Hoewel het makkelijker is om zonnepanelen op een plat dak te plaatsen, laat u ook dit beter over aan een professional. Sowieso moet de hellingshoek van de panelen goed zitten. Ook de richting en hoeveelheid zonnepanelen moet exact berekend worden.
  • Zonnepanelen in de tuin
   Is het plaatsen van zonnepanelen op het dak geen optie, dan kan de tuin nog altijd een optie vormen. Gaat u zonnepanelen in de tuin plaatsen, check dan zeker bij de gemeentelijke diensten of dit wel kan. Er komen immers heel wat regeltjes bij kijken waar u maar beter niet tegen ingaat. Het plaatsen in de tuin, is de duurste en minst evidente manier. Eerst moet er al een stevige fundering voorzien worden, zodat uw panelen extreme weersomstandigheden kunnen verdragen. Ook belemmering van bomen of planten is geen optie, want dit gaat ten koste van het rendement van uw panelen.

  Bovendien kunnen zonnepanelen die in de tuin staan ook makkelijker gestolen worden. Zonnepanelen kunnen immers gestolen worden. Het is dan ook aangewezen camera’s te voorzien of op zijn minst een deugdelijk hek. Houd er verder ook rekening mee dat de stroom nog tot in uw woning moet geraken. Dit kan door leidingen, maar ook deze kosten een aardige duit en er gaat onherroepelijk stroom verloren onderweg.

  Welke soorten pv panelen zijn er?

  Het ene zonnepaneel is het andere niet, er zijn dan ook verschillende types zonnepanelen.

  • Monokristallijn zonnepaneel
   Herkenbaar aan een effen kleur en strakke uitstraling. Deze zonnepanelen worden gemaakt van zuiver silicium. Deze panelen zijn het best om zonne-energie te genereren en hebben de beste energieopbrengst. De egale plaat zorgt ervoor dat het zonlicht makkelijker omgezet wordt in energie. Zeker bij kleine dakoppervlaktes vormt dit type zonnepaneel altijd de beste oplossing. Maar niet enkel het rendement is een pluspunt, de egale kleur oogt ook strak. Het enige minpunt van deze zonnepanelen is de duurdere kostprijs. Beschikt u dus over een beperkt budget, dan is dit type zonnepaneel misschien niet haalbaar.
  • Polykristallijne zonnepanelen
   Deze panelen ogen minder strak en leveren ook minder rendement op. Ze zetten minder zonlicht om in energie. Het productieproces is sneller, waardoor de prijs ook lager ligt dan deze van monokristallijne zonnepanelen.
  • Dunne film zonnepanelen
   Ook dunne film zonnepanelen bestaan. Dit type zonnepaneel komt minder voor op daken. Ze worden meer gebruikt in rekenmachines, horloges en andere toestellen. Deze zonnepanelen zijn geschikt voor draagbare appartementen die niet veel energie vergen. Ook voor tweede verblijven of vakantiehuisjes kunnen dunne film zonnepanelen een alternatief vormen. Wil u dunne film zonnepanelen toch inzetten voor uw huid, dan heeft u heel wat oppervlakte nodig. De technologie wordt echter wel steeds beter, dus wie weet kan dit in de nabije toekomst toch wel een volwaardige optie zijn.

  Wat kosten pv panelen?

  Een eenduidige kostprijs kleven op zonnepanelen is niet evident. Bovendien variëren de prijzen. Zo kosten TIER1-merken meer. Logisch want deze panelen leveren een beter rendement. Maar ook ee hoeveelheid zonnepanelen die u nodig heeft, heeft een grote invloed op de prijs. Monokristallijn zonnepanelen zijn bijna altijd het duurst, zeker als u voor een gekend en betrouwbaar merk kiest. De gemiddelde prijs van een zonnepaneel ligt ergens tussen de 120 en 260 euro, maar dat is natuurlijk een enorm verschil. Wij raden u niet aan blindelings voor het goedkoopste zonnepaneel te kiezen, maar te investeren in een TIER1-merk of een A-merk met een goede reputatie. Deze leveren niet enkel meer rendement op, ze gaan ook langer mee, terwijl u geniet van een uitstekende garantie.

  Weet dat de terugverdientijd van zonnepanelen ergens tussen de 4 en de 6 jaar liggen.

  Van welke factoren hangt de opbrengst van zonnepanelen af

  Er zijn een aantal factoren die de opbrengst van uw zonnepanelen bepalen. We zetten de belangrijkste even op een rijtje:

  • Het aantal zonnepanelen
   Hoe meer zonnepanelen, hoe hoger het rendement, al heeft dit ook zijn limieten. Laat een professional het ideaal aantal pv panelen voor u berekenen.
  • Het paneeltype
   Zoals eerder aangegeven leveren Monokristallijn zonnepanelen het meeste rendement.
  • De ligging van de zonnepanelen
   Hoe beter uw zonnepanelen georiënteerd zijn en hoe beter de hoek, hoe meer rendement. Soms is het simpelweg niet mogelijk om het ideale rendement te bereiken.
  • Schaduwbronnen
   Zijn er bomen of andere gebouwen die een schaduw kunnen werpen over jouw zonnepanelen, dan kan dit ook ten koste gaan van het rendement.
  • Onderhoud
   Hoe beter uw zonnepanelen onderhouden worden, hoe beter het rendement.

  Door te kiezen voor een A-merk bent u zeker van een bepaalde minimum kwaliteit.

  De beste merken

  Overweegt u de aankoop van fotovoltaïsche panelen, dan gaat u maar beter voor kwalitatieve exemplaren. A-merken bieden vaak een veel betere kwaliteit aan, dan onbekende merken. De meeste professionele installateurs zweren bij topmerken. Logisch want de beste merken zonnepanelen gaan veel langer mee, bieden veel meer rendement en ook de garantie is dik in orde. Hieronder zetten we de beste merken zonnepanelen alvast even voor u op een rijtje. Merken waar u zich geen buil aan kunt vallen.

  • LONGi
   LONGi leidt de zonne-PV-industrie naar nieuwe hoogten met productinnovaties en geoptimaliseerde energie-kostenverhouding met baanbrekende monokristallijne technologieën. LONGi levert jaarlijks meer dan 30 GW aan hoogrenderende zonnewafels en -modules, ongeveer een kwart van de wereldwijde marktvraag. LONGI wordt erkend als ’s werelds meest waardevolle zonnetechnologiebedrijf met de hoogste marktwaarde. Innovatie en duurzame ontwikkeling zijn twee van de kernwaarden van LONGI..
  • Solar Frontier
   Deze Japanse zonnepanelen genieten een uitstekende reputatie. Bij heel wat onderzoeken komen deze zonnepanelen als beste uit de bus. De panelen zijn klein, maar performant. Laat ze wel installeren door een bedrijf dat gewend is met deze panelen te werken, anders verliest u waarschijnlijk rendement.
  • AEG
   Gelooft u in Europese kwaliteit, dan zit u gebeiteld met de zonnepanelen van AEG. Deze Duitse fabrikant begon met zonnepanelen, maar ondertussen produceren ze ook zonnepanelen van topkwaliteit. Deze panelen bieden een uitstekend rendement en een lange levensduur. Het assortiment is zeer breed, u vindt dus ongetwijfeld wel een zonnepaneel dat perfect bij uw behoefte past.
  • QCells
   Dit bedrijf gaat al tientallen jaren mee en is één van de TIER1-merken waarin u alle vertrouwen kunt hebben. Het gaat om een Duits merk dat zeer goede zonnepanelen op de markt brengt.
  • REC
   REC is een Noorse fabrikant van zonnepanelen die al meer dan twee decennia vertrouwd wordt. REC Group is een internationaal baanbrekend zonne-energiebedrijf dat zich toelegt op het voorzien van schone, betaalbare zonne-energie voor huiseigenaren, bedrijven en nutsbedrijven om wereldwijde energietransities te vergemakkelijken. Lees meer over onze innovatieve productietechnologie voor zonne-energie achter het bekroonde REC Alpha-zonnepaneel.

  REC ALPHA SERIES zonnepanelen Halle

   

  Dit zijn maar enkele van de topmerken die garant staan voor een uitstekende kwaliteit. Dit wil zeker niet zeggen dat andere merken hiervoor moeten onderdoen. Testrapporten vertellen u vaak heel wat meer dan de verhalen van leveranciers zelf. Het loont ook altijd de moeite om alle objectieve informatie te consulteren.

  Wat zijn de voordelen van A-merken?

  Een zonnepaneel installatie heeft heel wat voordelen, zeker als u voor de zekerheid van een topmerk kiest. We zetten even de voordelen van zonnepanelen voor u op een rijtje:

  • Zonnepanelen van topmerken wekken gratis energie op. Bovendien hoeft u niet steeds volle zon te hebben om toch te genieten van de voordelen. Alleen daglicht is voldoende. TIER1-merken zijn nog efficiënter dan andere zonnepanelen waardoor u extra profiteer.
  • De meeste bezitters van panelen gaan een stuk bewuster om met hun energie, dan mensen die geen fotovoltaïsche panelen hebben. Toekomstgericht bent u dus een stuk beter bezig met zonnepanelen;
  • Zonnepanelen veroorzaken geen uitstoot van CO2 bij de productie van elektriciteit. Fotovoltaïsche panelen zijn dus goed voor het milieu en ze vormen een duurzame manier om energie op te wekken. De meeste zonnepanelen en zeker die van TIER1-zonnepanelen worden ook op een duurzame manier geproduceerd, waardoor uw ecologische voetafdruk beperkt is.
  • Het installeren van een zonnepaneel is een inspanning, maar wel eentje die door een professionele installateur snel wordt geklaard. Binnen de dag zijn  pv panelen meestal geïnstalleerd.
  • Zonnepanelen vergen amper onderhoud en zijn amper onderhevig aan slijtage. Zeker zonnepanelen van A-merken gaan jaren mee, zonder dat u er moet naar omkijken. Af en toe schoonmaken en uw fotovoltaïsche panelen zijn klaar voor een optimaal rendement.
  • Kwalitatieve zonnepanelen gaan minstens 20 jaar mee.
  • Zonnepanelen kunnen toekomstig quasi volledig gerecycleerd worden. Dus zelf wanneer ze aan vervanging toe zijn, zit u niet met afval. Moderne A-merken boeten ook amper aan performantie in en verliezen nauwelijks energie.
  • In principe neemt de waarde van uw woning toe wanneer u investeert in pv panelen.
  • Door te investeren in fotovoltaïsche panelen bent u niet meer onderhevig aan de schommelende energieprijzen.
  • Besluit nu om te investeren in zonnepanelen en geniet nog van de premies.

  Wat zijn TIER-1 zonnepanelen

  Misschien heeft u het begrip TIER 1 zonnepanelen al wel eens horen vallen. Kwalitatieve pv panelen worden vaak ook wel TIER 1 zonnepanelen genoemd. Het gaat hier om de top van de top pv panelen. Al is het zo dat de kwaliteit van de fotovoltaïsche panelen eigenlijk los staat van de benaming. De term TIER 1 slaat immers op het bedrijf dat de zonnepanelen produceert en niet op de zonnepanelen zelf.

  Wil een bedrijf in aanmerking komen voor de benaming TIER 1, dan moet dit bedrijf aan bepaalde voorwaarden voldoen:

  • Verticale integratie
   Dit wil zeggen dat het bedrijf dat de zonnepanelen produceert het hele proces in eigen handen heeft. Zij werken met eigen onderdelen en kunnen dan ook de kwaliteit controleren. Hierdoor is de fabrikant ook verantwoordelijk voor elk onderdeel in het paneel.
  • R&D
   De fabrikanten van zonnepanelen die tot TIER 1 behoren investeren ook fel in onderzoek en ontwikkeling. Dit zorgt ook voor fotovoltaïsche panelen met een hoog rendement. TIER 1 fabrikanten beschikken over meer Wattpiek.
  • Geautomatiseerde productie
   Fabrikanten die de productie hebben geautomatiseerd hebben het volledige productieproces geautomatiseerd. Het is een hele investering, maar zorgt wel voor een performante kwaliteit. De prijzen zijn ook vaak scherper omdat het productieproces vlotter verloopt.
  • Silicium cellen
   TIER 1 fabrikanten werken ook steeds met kwalitatieve silicium cellen. Hier staan ze garant voor, waardoor de kwaliteit van de zonnepanelen hoger ligt dan bij andere fabrikanten.
  • Minstens 5 jaar actief
   Elke TIER 1 fabrikant moet minstens 5 jaar actief zijn in de branche.

  De voordelen van een TIER 1 merk

  Kiezen voor een TIER1-merk is kiezen voor zekerheid. Hoewel de kenmerken gericht zijn op het bedrijf, stralen de voordelen toch vaak af op het paneel zelf. De voordelen van TIER 1 zijn dus eerder gericht op het merk en niet op de zonnepanelen. De zekerheid bij een TIER 1 bedrijf is groter dan bij mindere goden. Dit is vooral belangrijk voor de garantie. Heel wat installateurs zweren dan ook bij TIER 1 merken omdat ze een grotere zekerheid bieden.

  Wil u zonnepanelen kopen van een betrouwbaar merk, dan loont het wel om te kiezen voor een TIER 1 fabrikant. De kwaliteit van de individuele panelen staat hier echter los van. U vindt dus ook goede panelen in de lagere klassen. Vergelijk voor u zonnepanelen koopt dan ook altijd verschillende testonderzoeken. Zonnepanelen installateurs te Halle werken vaak met vaste merken, dus dat is altijd een beetje subjectief. Testrapporten zijn een stuk objectiever.

  Wilt u besparen op uw energiefactuur door panelen te plaatsen? Wilt u een bijdrage leveren voor toekomstige generaties? Of wilt u zelf bepalen hoeveel u betaalt voor elektriciteit? Een offerte voor pv panelen is dan de logische stap. Met de inzending van het formulier voor een zonnepanelen offerte kunt u meteen profiteren van het rendement van zonnepanelen in Halle!

  Het rendement van zonnepanelen is nog nooit zo hoog geweest in Halle

  Vraag hier uw gratis Tier 1 zonnepanelen offerte met rendementsberekening aan

  contact-icon-comment

  Tegen 2030 zal u meer dan het dubbele van de huidige stroomprijs betalen. Wacht dus niet langer en investeer nu in zonnepanelen!

  Bepaal zelf welke prijs u betaalt voor elektriciteit in Halle!

   Schuiven naar boven