Het prijsverschil voor elektriciteit met onze buurlanden bedraagt al 25%

Gedurende Michel I is het verschil voor elektriciteit in België met onze buurlanden € 300 per jaar duurder geworden. Tijdens de startfase van Michel I was dit nog € 60 onder het gemiddelde, maar momenteel is dit al gestegen naar € 245 erboven. En met de dreiging van een stroomtekort zal onze factuur nog meer oplopen. Dan maar de btw terug naar 6% verlagen? Minster van Energie Marghem is een voorstander, maar de Vlaamse meerderheidspartijen tonen weinig enthousiasme.

Een Belgisch gezin met een gemiddeld stroomverbruik van 3.500 Kwh betaalt nu zo’n kleine € 1000 voor elektriciteit. Afgeleid uit recente cijfers betrof het in augustus een € 1.020. In 2014 bedroeg de factuur slechts € 614. Nog frappanter is de situatie met onze buurlanden. Daar was er geen of nauwelijks een stijging van de elektriciteitsprijs. Bij de aantreding van Michel in 2014 zaten we nog € 60 onder het gemiddelde van Duitsland, Frankrijk, Nederland en Groot-Brittannië. Momenteel is dit al 25% hoger of betaalt de Belg al een kwart meer voor zijn stroom in vergelijking met de buurlanden.

Bepaal zelf wat u betaalt voor elektriciteit!

Investeer in zonnepanelen.

Vraag hier uw gratis zonnepanelen offerte aan

contact-icon-comment

Tegen 2030 wordt meer dan een verdubbeling van de huidige stroomprijs voorzien. Wacht dus niet langer en investeer nu in zonnepanelen!

Bepaal zelf welke prijs u betaalt voor elektricieit!

    Het prijsverschil voor elektriciteit met onze buurlanden bedraagt al 25%

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Schuiven naar boven