Zonnepanelen Bedrijven

Zonnepanelen Voor Bedrijven

Voorwaarden en Voordelen

Zonnepanelen Leggen Op Uw Bedrijf?

Ontvang de voorwaarden een voordelen van een erkende zonnepanelen installateur!

ZONNEPANELEN VOOR BEDRIJVEN

Overweegt u als bedrijf zonnepanelen te leggen, maar bent u nog niet voldoende geïnformeerd of uw dak of terrein wel in aanmerking komt? Zit u nog met vragen omtrent de rentabiliteit en voordelen? Vraag dan zeker uw vrijblijvende offerte aan bij een erkende zonnepanelen installateur. Zo kan u een correct antwoord krijgen op al deze vragen.

De voornaamste condities in een notendop

1) Voldoende ruimte voor groenstroomcertificaten
Om als bedrijf te kunnen genieten van de steun voor groenestroomcertificaten in Vlaanderen, moet het vermogen van uw zonnepanelen installatie groter zijn dan 10 KWp. Afhankelijk van het Wp vermogen van het zonnepaneel betekent dit dat er minstens 350 m2 vrije dakoppervlakte moet beschikbaar zijn om zonnepanelen te kunnen leggen.

Een voorbeeld: voor een medium grote bedrijfsinstallatie van 250 KWp met een jaarlijkse stroomproductie van ongeveer 230 MWh, is er afhankelijk van het type dakconstructie 1600 m2 (hellend dak) tot 2600m2 (plat dak) beschikbare dakoppervlakte vereist.

De installatie van de zonnepanelen kan ook met een constructie op de grond. Voor een dergelijke installatie is er circa 2000 m2 beschikbare vrije ruimte nodig.

Let op: Energie is een regionale bevoegdheid, vandaar ook dat de compensatie van de groenstroomcertificaten  verschilt per regio in België.

2) De oriëntatie van de zonnepanelen
De hoeveelheid stroom die uw zonnepanelen produceren is onder meer afhankelijk van de oriëntatie en de lichtinval. Idealiter is een hellingsgraad van 36 tot 38 graden voor een maximaal rendement aan zonnepanelen georiënteerd richting het zuiden, zuidoosten of zuidwesten.

3) Stabiliteit
Uw dak moet vanzelfsprekend geschikt zijn om het extra gewicht van de zonnepanelen en bevestigingsmateriaal van minstens 15 kg/m2 te kunnen dragen. Hierbij is een stabiliteitsstudie overigens verplicht.

4) Bouwvergunning
Wanner u zonnepanelen plaatst op uw dak heeft u in de regel geen bouwvergunning nodig. Voor beschermde gebouwen zijn er wel specifieke regels.

Zonnepanelen bedrijven
Zonnepanelen bedrijven
zonnepanelen bedrijven voorwaarden voordelen
Schuiven naar boven